onsdag den 29. december 2010

En hæklet pude

Glædelig baghjul. :-) Det har bare været sådan en dejlig jul, hvor jeg har smækket benene op og slappet af. Vi har spillet spil med børnene, kort og et nyt spil ALIAS, som varmt kan anbefales til børn fra 9-10 år, og det er også sjovt for voksne.

Jeg har taget flere billeder af den grove hækling, det var en pude. Indeni er der en rund, naturfylds pude med en diameter på 45 cm. Den er blevet fast og lækker og fungerer også godt som gulvpude.

Farven er lyseblå, ja hvad ellers...:-) Jeg har klippet strimler af single jersey og så ellers bare hæklet rundt og rundt.
Ideen er fra min kusine, som har givet mig en spændende avis fra FERM living, deri er puderne strikket og bare så lækre. Så jeg måtte selvfølgelig prøve mig frem med lidt hækling.

Rigtig god onsdag.

H

9 kommentarer:

 1. Dejlig i er kommet godt igennem julen og rigtig fået hygget.Sikke nogen super puder og den lyseblå farve er kanon.
  Vil lige ønske dig et rigtig godt nytår og glæder mig til at følge din helt fantastiske blog i det nye år.Kram Else

  SvarSlet
 2. Dengang jeg var ung og .... hæklede jeg også puder til mit værelse, dengang var det nu i alm. bomuldsgarn, men tror da jeg skal prøve dette her. Er det to lige store runde cirkler du laver, eller to runde cirkler og et midterstykke?? Er det hæklenål nr. 10 eller??

  De er rigtig søde. Tak for god ide.

  Nytårshilsen

  Marlene

  SvarSlet
 3. hvor ser den bare lækker ud den pude. har også avisen fra ferm, jeg tror jeg savler minst ligeså meget over dem som dig. har altid ønsket mig nogle store gulvpuder, og dine er da helt vildt fine, har du genbrugt jersey eller købt et godt stykke?

  Kh Sara

  SvarSlet
 4. Sikke en god ide. Hvor brede er strimlerne, og hvor stor er hæklenålen?

  SvarSlet
 5. Tak for de søde ord, Else.
  Og også tak til Marlene, Sara og Eva, I får lige nogle detaljer her:
  Jeg har brugt hæklenål str. 8. Strimlerne er klippet i ca. 1,5 cm bredde. Det kommer lidt an på stof tykkelsen. Stoffet var en stor "rest"..-dem har jeg nemlig fået rigtig mange af fra min svigerfar. Jeg har hæklet en cirkel som låg og en cirkel, som fortsætte op til kanten rundt...
  Og så hæklede jeg dem bare sammen. Det er lidt efter svampe opskriften fra Tusindfryd...bare meget, meget størrere. :-) Håber I ved hvad jeg mener, ellers må jeg jo igang med at skrive en opskrift.....???
  Håber I får lyst til at prøve, når først man er igang, går det temmelig stærkt, det største arbejde er faktisk klipperiet. Se evt. ind hos http://hverdagsjunkie.blogspot.com/2010/08/gldelig-matte.html, Trine laver nogle dejlige kludetæpper.
  Og Sara; FERM living er bare lidt for lækkert, ikk?
  H

  SvarSlet
 6. mange tak :) jo ferm er lige til at savle over, jeg skal på et tidspunkt ha leget med min mors grovstrik maskine, vil gerne ha nogle af de der puder med 3kanter, det kunne nok se fedt ud strikket, men er ikke super til at strikke, men er intet problem på strikke maskine :)

  Kh Sara

  SvarSlet
 7. Så fin pute!
  Hyggelig at du vil være med på min give away. Utrolig flott og inspirerende blogg du har! Denne må jeg følge :) Godt nyttår!

  SvarSlet
 8. Hej Zacho.

  Tusind tak for oplysningerne, jeg er i gang, og har klippet 2 meter op (Ja, det er et kæmpe arbejde og har måtte dele det over nogle dage)Desværre var det ikke nok, så jeg må ud og købe noget mere. Synes nu ikke mine bliver helt så pæne som dine. De bukker og bure noget, men måske lige til der kommer pude i.

  Jeg slog 10 fm op,
  hæklede 2 fm i hver maske
  næste "række" uden udtagninger, kun fm hele vejen rundt,
  1 fm i hver maske og 2 fm i samme maske
  omgang uden udtagning
  2 fm i hver maske og 2 fm i samme
  omgang uden udtagning
  3 fm i hver maske og 2 fm i samme
  osv osv.
  Hvordan gjorde du??

  De bedste hilsener
  Marlene

  SvarSlet
 9. Hej Marlene.
  Som sagt har jeg brugt samme begyndelse som til de hæklede svampe fra Tusindfryd:

  Slå 3 LM op og saml til en ring
  2FM i hver til ialt 6
  2FM ihver til ialt 12
  1FM, og 2FM i hveranden til ialt 18
  og jeg fortsætter:
  2 FM og 2 FM i hver tredje til ialt 24
  3 FM og 2 FM i hver fjerde til i alt 30
  4 FM og 2 FM i hver femte til ialt 36
  nu kan man efterhånden se at der danner sig 6 trekanter og man fortsætter blot udtagningen indtil cirklen har den ønskede størrelse...hvor efter jeg har stukket hækelnålen bagom arbejdet med FM rundt, så der ligesom kommer en kant. Jeg ved ikke lige hvordan det forklares på hæklerisk...
  Men jeg har så fortsat op til den ønskede pude "tykkelse". Hvor efter jeg har hæklet en cirkel mere, som til sidste er hæklet på den første del....
  Er det mon til nogen hjælp...???? :-) H

  SvarSlet